ElastoFlake, een nieuw materiaal, het is een polymeer plastische product bestemd voor het sprayen van leidingen, deze is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de

eisen van riool renovatie, door middel van het aanbrengen vaneen kunststof binnenlaag. Nieuwe technologieën maken het mogelijk , om betrouwbaar een naadloze en duurzame coating in elke leidingsoort aan te brengen zonder beschadiging van bestaande structuren. Het materiaal kan standaard zeer grote temperatuur schommelingen aan, waardoor een breed scala van toepassingen mogelijk word, waaronder industriële rioleringen. Hoge elasticiteit vermijdt de scheuren en spanningen die kunnen ontstaan door thermische uitzetting of andere mechanische stress. ElastoFlake past zich perfect aan veranderingen in de axiale en radiale grootte van de buis.

Bestand tegen temperatuurwisselingen

Soortgelijke materialen worden gebruikt, bijvoorbeeld zwembaden, water -nutsbedrijven, als beschermende coating op de inwendige oppervlakken van tanks, als bescherming in nieuwe gietijzeren leidingen, en als inwendige verhardingen voor leidingen, met inbegrip van riolering, olie en gas leidingen. De coating vormt een antibacteriële bescherming, waardoor het ook is geschikt voor gebruik in de riolen.